• bicycles-for-rent.jpg
 • standard-exterior.jpg
 • standard-room.jpg
 • swimming-pool-4.jpg
 • restaurant-view.jpg
 • wifi.jpg
 • balcony-view.jpg
 • restaurant-interior.jpg

Puri Kelapa Garden Cottages

Puri Kelapa, een vriendelijk klein hotel met een intieme sfeer ligt op ongeveer 300 meter van het schitterende strand van Sanur aan de Oostkust van Bali en ontleent haar naam aan de talloze majestueuze klapperbomen in de tuin. Het restaurant heeft een uitstekende keuken. Genietend van uw maaltijd is er altijd wel wat te zien: het restaurant ligt net iets boven het niveau van de tuin en de straat en biedt daardoor een altijd wisselend uitzicht. Een mooi zwembad ligt, omringd door roze en oranje bougainvilles, als een kleine oase midden in het park.

Langs slingerende paadjes in een sprookjesachtige tuin liggen de cottages (vrijstaand) met prachtig gebeeldhouwde en met goud gedecoreerde deuren. Verspreid door het park vindt u de overige kamers, begane grond en eerste verdieping. Deze zijn sfeervol, licht en gerieflijk ingericht. Alle zit/slaapkamers zijn voorzien van airconditioning, koelkast, waterkoker, flesjes drinkwater, telefoon, volledig ingerichte badkamer en beschikken over een terras of balkon met zitje.

Vanwege de ligging (niet direct aan zee) is de prijs bijzonder gunstig, terwijl het strand toch op loopafstand is. Kortom: een klein paradijs voor een uiterst vriendelijke prijs, ideaal voor wie geen strandmens is en wel eens wat anders wil.

Faciliteiten

 • receptie met kluisjes, telefoon en fax
 • lounge met zithoek en TV
 • restaurant met Indonesische en Westerse keuken
 • zwembad met ligbedden, badhanddoeken en parasols
 • laundry service
 • draadloos internet
 • bewaking op het park
 • in de cottages; kabeltelevisie
 • in directe omgeving supermarkt, winkels, restaurantjes, bank, apotheek en golfbaan

Puri Kelapa - 'Garden Cottages'.

Die Garden Cottages deden het! Daar viel ik meteen voor. Via een vriendin kwamen we in contact met OBI en hun concept sprak ons aan. Mijn interesse voor de vrijstaande huisjes had te maken met het speelfilm-scenario waaraan ik op Bali wilde werken en ik zag me in gedachten al zitten met mijn laptopje voor zo'n huisje in de tuin. Geen televisie, krant of telefoon, maar rust en ruimte om te kunnen schrijven.

Gelukkig is die droom uitgekomen! Puri Kelapa bleek te zijn wat ik er van verwacht had. Een kleinschalig hotel met eenvoudig comfort (geen gouden kranen in de badkamer), maar veel persoonlijke aandacht van de buitengewoon vriendelijke staf. Alles wat je vroeg werd vrijwel meteen gedaan en dat was een verademing.

Over de excursies kan ik niet veel zeggen omdat ik er maar een heb meegemaakt. Maar wat ik er aan tafel over opving was positief. Zoals trouwens de hele OBI-formule door het gezelschap als heel goed werd ervaren. Een bijzonder aspect van die formule is het hotelwisselplan. Wij hebben voor drie overnachtingen in Ubud in Ananda Cottages gekozen en dat was een belevenis. De huisjes tussen de sawahs liggen daar prachtig. Vooral door hun stijlvolle koloniale interieur waan je je in een andere tijd. De slaapkamer die wij hadden was ongeveer drie keer zo groot als in Puri Kelapa en door het weidse uitzicht op de prachtige bomen en de sawah's rondom echt fantastisch. Ook hier was iedereen zo vriendelijk en voorkomend dat ik er door getroffen werd. Het meest bijzondere aspect van Ananda Cottages was toch het wonen midden tussen de sawah's. Ik zat daar heerlijk te werken in de loggia-achtige slaapkamer met overal opgerolde bamboeschermen waardoor er een koel windje door de kamer waaide.

Terug in Sanur verliep de tweede helft van ons verblijf daar sneller dan ik gedacht had, zoals eigenlijk bij iedere vakantie. Puri Kelapa heeft een uitstekend restaurant en een mooi, maar klein zwembad. Om in zee te kunnen zwemmen gingen mijn reisgenoten graag naar het strand dat op loopafstand vlakbij is. En daar aten we ook 's avonds vaak met zín drieën. Je kunt er op veel plaatsen aan het strand eten, bijna met je voeten in het water en met fakkels rondom genieten van de afkoeling aan zee. Een unieke sfeer die je bijna nergens ter wereld op die manier vindt.

En daarmee werd het 's avonds voor mij toch ook echt vakantie!

Amsterdam, Pieter Venema