Visum

Indonesië kent een visumplicht. Sinds 2 april 2020 worden tot nader orde geen toeristische visa meer uitgereikt en is het visumvrij inreizen opgeschort. De officiele verwachting is dat de grenzen in elk geval tot en met augustus 2021 gesloten blijven voor internationale toeristen.Wel zijn er plannen voor testen waarbij gasten mogen verblijven in beperkte regio's.

De laatste informatie zoals gepuliceerd door onze partners van de Visumcentrale:

Toegangsbeperkingen

 • De toegang is geschorst voor alle vreemdelingen, behalve voor houders van een tijdelijke of permanente verblijfsvergunning (ITAS / ITAP) en diplomatieke / officiële visa of vergunninghouders.
 • De toegang is opgeschort voor alle reizigers die aankomen vanuit het Verenigd Koninkrijk

Toegangs- en gezondheidsvereisten

 • Alle reizigers die Indonesië binnenkomen, moeten een negatief COVID-19-testresultaat in het Engels overleggen dat niet meer dan 72 uur voor vertrek is afgegeven
 • Alle reizigers dienen bij aankomst een ingevuld gezondheidsverklaring te tonen. Het formulier kan worden gevonden hier
 • Op de luchthaven vinden gezondheidscontroles plaats, waarbij onder meer een COVID-19-test wordt uitgevoerd
 • Alle reizigers moeten zichzelf gedurende ten minste 5 dagen op eigen kosten in een hotel in quarantaine plaatsen. Na 5 dagen moet een tweede COVID-19 PCR-test worden uitgevoerd. Als het testresultaat negatief is, mag de reiziger de quarantaine verlaten

Ervaring in het land

 • Gezichtsmaskers zijn verplicht in alle openbare ruimtes
 • Maatregelen op het gebied van de volksgezondheid om de verspreiding van COVID-19 in Indonesië tegen te gaan, variëren tussen provincies en territoria. Het wordt aanbevolen om van tevoren contact op te nemen met de plaatselijke autoriteiten, aangezien er op korte termijn een lokale avondklok kan worden ingevoerd.
 • Het openbaar vervoersysteem werkt in het hele land op een beperkte service. Er zijn reisbeperkingen in het land tussen afzonderlijke staten. Een negatief COVID-19-testresultaat is vereist om aan boord van een binnenlandse vlucht door het hele land te gaan

 

wilt u eventueel langer dan 30 dagen in Indonesië blijven dan moet u een toeristenvisum aanvragen bij de Indonesische ambassade in Den Haag (NL) of het Indonesisch Consulaat in St-Pieters-Woluwe(BE). U moet online uw aanvraag voorbereiden en vervolgens op afspraak naar de ambassade of het consulaat.

U kunt vanaf 90 dagen voor vertrek uw visum zelf aanvragen op de Ambassade (NL) of het Consulaat (BE) of gebruik maken van een visumdienst.

Klik op www.visumcentrale.nl/obi om gebruik maken van de OBI- korting bij de CIBT-visumdienst.

Let op:

De verwerktijd op de ambassade is ongeveer vijf werkdagen.

Sluitingsdagen van de ambassade vindt u hier. De sluitingsdagen van het Consulaat staan in het rood weergegeven op de afsprakenkalender.

Uw paspoort moet bij aankomst in Indonesië tenminste 6 maanden geldig zijn. Uitvoerige informatie ontvangt u na boeking.


Checklist

Handig om mee te nemen: (onderstaande adviezen zijn bedoeld als richtlijn.)

 • Paspoort, minstens 6 maanden geldig bij aankomst in Indonesie. 2 pasfoto's voor het geval u bij verlies of diefstal een nieuw paspoort nodig hebt. Extra kopie paspoort en kopie polis van reisverzekering en ziektekostenverzekering. Denkt u aan uw Visum?
 • In uw handbagage: medicijnen, paracetamol etc. (geen scherpe voorwerpen). Een klein opblaaskussentje en ruisdempende hoofdtelefoon kunnen ook handig zijn in het vliegtuig.
 • Foto- en videoapparatuur etc. ook in handbagage. Silicagel, ter voorkoming van condens. TIP: Ter voorkoming van condens de videoapparatuur in de kast van uw kamer opbergen.
 • Handig: In de stopcontacten op Bali passen vaak alleen platte stekkers of stekkers met randaarde. Zaklantaarn (breedstraler), zakmes.  (let op: geen scherpe voorwerpen in uw handbagage).
 • Kleding: Luchtige bamboe, linnen of katoenen kleding en sportieve vrijetijdskleding. Eventueel een warm vest (voor in het vliegtuig of wanneer u op excursie naar de bergen gaat). Stevige wandelschoenen, slippers en zwemschoenen (i.v.m. koraal en zee-egels). Badkleding.  Een Indonesiër houdt van nette kleding. Houdt u er rekening mee dat wij vaak op onze kleding beoordeeld worden. Een korte broek (bermuda) is acceptabel, behalve wanneer u een tempel of andere heilige plaatsen bezoekt.
 • Bescherming tegen de zon is rond de evenaar extra belangrijk.