Visum

Indonesië kent een visumplicht. Wanneer u over een EU-paspoort beschikt en maximaal 30 dagen in Indonesië verblijft heeft u geen visum nodig. Twijfelt u over de lengte van uw verblijf of wilt u eventueel langer dan 30 dagen in Indonesië blijven dan moet u een toeristenvisum aanvragen bij de Indonesische ambassade in Den Haag (NL) of het Indonesisch Consulaat in St-Pieters-Woluwe(BE). U moet online uw aanvraag voorbereiden en vervolgens op afspraak naar de ambassade of het consulaat.

U kunt vanaf 90 dagen voor vertrek uw visum zelf aanvragen op de Ambassade (NL) of het Consulaat (BE) of gebruik maken van een visumdienst.

Klik op www.visumcentrale.nl/obi om gebruik maken van de OBI- korting bij de CIBT-visumdienst.

Let op:

De verwerktijd op de ambassade is ongeveer vijf werkdagen. Wacht dus niet te lang, bijvoorbeeld half november dan heeft u voor de kerst alles in orde.

Sluitingsdagen van de ambassade vindt u hier. De sluitingsdagen van het Consulaat staan in het rood weergegeven op de afsprakenkalender.

Uw paspoort moet bij aankomst in Indonesië tenminste 6 maanden geldig zijn. Uitvoerige informatie ontvangt u na boeking.


Checklist

Handig om mee te nemen: (onderstaande adviezen zijn bedoeld als richtlijn.)

  • Paspoort, minstens 6 maanden geldig bij aankomst in Indonesie. 2 pasfoto's voor het geval u bij verlies of diefstal een nieuw paspoort nodig hebt. Extra kopie paspoort en kopie polis van reisverzekering en ziektekostenverzekering. Denkt u aan uw Visum?
  • In uw handbagage: medicijnen, paracetamol etc. (geen scherpe voorwerpen). Een klein opblaaskussentje en ruisdempende hoofdtelefoon kunnen ook handig zijn in het vliegtuig.
  • Foto- en videoapparatuur etc. ook in handbagage. Silicagel, ter voorkoming van condens. TIP: Ter voorkoming van condens de videoapparatuur in de kast van uw kamer opbergen.
  • Handig: In de stopcontacten op Bali passen vaak alleen platte stekkers of stekkers met randaarde. Zaklantaarn (breedstraler), zakmes.  (let op: geen scherpe voorwerpen in uw handbagage).
  • Kleding: Luchtige bamboe, linnen of katoenen kleding en sportieve vrijetijdskleding. Eventueel een warm vest (voor in het vliegtuig of wanneer u op excursie naar de bergen gaat). Stevige wandelschoenen, slippers en zwemschoenen (i.v.m. koraal en zee-egels). Badkleding.  Een Indonesiër houdt van nette kleding. Houdt u er rekening mee dat wij vaak op onze kleding beoordeeld worden. Een korte broek (bermuda) is acceptabel, behalve wanneer u een tempel of andere heilige plaatsen bezoekt.
  • Bescherming tegen de zon is rond de evenaar extra belangrijk.