Visum

Indonesië kent een visumplicht. Sinds 2 april 2020 worden tot nader orde geen toeristische visa meer uitgereikt en is het visumvrij inreizen opgeschort. De officiele verwachting is dat de grenzen tot ten vroegste januari 2021 gesloten blijven voor internationale toeristen.

Twijfelt u over de lengte van uw verblijf of wilt u eventueel langer dan 30 dagen in Indonesië blijven dan moet u een toeristenvisum aanvragen bij de Indonesische ambassade in Den Haag (NL) of het Indonesisch Consulaat in St-Pieters-Woluwe(BE). U moet online uw aanvraag voorbereiden en vervolgens op afspraak naar de ambassade of het consulaat.

U kunt vanaf 90 dagen voor vertrek uw visum zelf aanvragen op de Ambassade (NL) of het Consulaat (BE) of gebruik maken van een visumdienst.

Klik op www.visumcentrale.nl/obi om gebruik maken van de OBI- korting bij de CIBT-visumdienst.

Let op:

De verwerktijd op de ambassade is ongeveer vijf werkdagen. Wacht dus niet te lang, bijvoorbeeld half november dan heeft u voor de kerst alles in orde.

Sluitingsdagen van de ambassade vindt u hier. De sluitingsdagen van het Consulaat staan in het rood weergegeven op de afsprakenkalender.

Uw paspoort moet bij aankomst in Indonesië tenminste 6 maanden geldig zijn. Uitvoerige informatie ontvangt u na boeking.


Checklist

Handig om mee te nemen: (onderstaande adviezen zijn bedoeld als richtlijn.)

  • Paspoort, minstens 6 maanden geldig bij aankomst in Indonesie. 2 pasfoto's voor het geval u bij verlies of diefstal een nieuw paspoort nodig hebt. Extra kopie paspoort en kopie polis van reisverzekering en ziektekostenverzekering. Denkt u aan uw Visum?
  • In uw handbagage: medicijnen, paracetamol etc. (geen scherpe voorwerpen). Een klein opblaaskussentje en ruisdempende hoofdtelefoon kunnen ook handig zijn in het vliegtuig.
  • Foto- en videoapparatuur etc. ook in handbagage. Silicagel, ter voorkoming van condens. TIP: Ter voorkoming van condens de videoapparatuur in de kast van uw kamer opbergen.
  • Handig: In de stopcontacten op Bali passen vaak alleen platte stekkers of stekkers met randaarde. Zaklantaarn (breedstraler), zakmes.  (let op: geen scherpe voorwerpen in uw handbagage).
  • Kleding: Luchtige bamboe, linnen of katoenen kleding en sportieve vrijetijdskleding. Eventueel een warm vest (voor in het vliegtuig of wanneer u op excursie naar de bergen gaat). Stevige wandelschoenen, slippers en zwemschoenen (i.v.m. koraal en zee-egels). Badkleding.  Een Indonesiër houdt van nette kleding. Houdt u er rekening mee dat wij vaak op onze kleding beoordeeld worden. Een korte broek (bermuda) is acceptabel, behalve wanneer u een tempel of andere heilige plaatsen bezoekt.
  • Bescherming tegen de zon is rond de evenaar extra belangrijk.